Kwaliteitsgaranties

Wij staan garant voor kwaliteit

Al meer dan 30 jaar produceert Backx Raamindustrie hoge kwaliteitsramen en – deuren in hout. Waarom we voor hout als grondstof kiezen? Hout is een esthetisch mooi en milieuvriendelijk product met telkens een uniek karakter. Bovendien heeft hout  zich al sinds mensenheugenis bewezen als duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig bouwmateriaal.


De kwaliteit van de houtsoorten die Backx Raamindustrie aanwendt, is gewaarborgd door keurmerken zoals het FSC label en de CE Normering.

FSC

Backx Raamindustrie gebruikt hout dat afkomstig is uit duurzame bosbouw en gecontroleerde bronnen. Onze producten zijn gelabeld met het FSC keurmerk. De afkorting FSC staat voor ‘Forest Stewardship Council’ (Raad voor goed bosbeheer). Het is een wereldwijde organisatie zonder winstoogmerk die verschillende principes voor bosbeheer heeft bepaald.

Een product dat het FSC keurmerk draagt, is gegarandeerd vervaardigd uit hout dat afkomstig is uit beheerd bosgebied. Het hout is milieuvriendelijk en economisch verantwoord.

FSC logo

CE normering

Het CE label is een productnorm die sinds 2010 verplicht is. Backx Raamindustrie staat voor gewaarborgde kwaliteit. Dit wil zeggen dat onze ramen voldoen aan de Europese normen voor wat betreft:

  • Isolatie en luchtdichtheid. Al onze producten hebben een perfecte afdichting omwille van een uniek droogsysteem.
  • Weerstandsklasse tegen windlasten. Hier kijken we welke doorbuiging windlasten veroorzaakt op uw raam.
  • Slagregendichtheid. De ramen zijn getest op waterdoorlaatbaarheid.
  • Geluidsdemping, inbraakwering, schokbestendigheid en duurzaamheidsbeproeving.
CE logo

Meer informatie over onze kwaliteitsgaranties aanvragen

De confirmiteitsverklaring en CE certificering zijn verkrijgbaar op aanvraag bij de bespreking van  uw bestelling.

Contacteer ons